استاندار خوزستان خواستار واگذاری امور به آموزشگاههای آزاد و نهاد های مردمی شد
عصر جنوب/ asrejonoob.ir: استاندار خوزستان با تأکید بر لزوم برنامهریزی منسجم در کنار امیدواری برای ارتقای وضعیت آموزشوپرورش استان، بازنگری در توزیع امکانات، تلفیق امکانات ملی و استانی، تقویت انجمن خیرین آموزشی، کارها به آموزشگاههای آزاد و افزایش مشاکتهی مردمی را در تحقق این هدف ضروری دانست.
ایسنا، دکتر عبدالحسن مقتدایی در شورای آموزشوپرورش استان که امروز ۲۶ بهمنماه در سالن جلسات این ادارهکل برگزار شد، اظهار کرد: به شرایط کشور و استان واقف هستیم اما تناقضی میان امکانات استان و محرومیتهای آن وجود دارد. البته مسائل فرهنگی و اقتصادی نیز در این خصوص تأثیر دارد و در برخی شهرستانها مسائل فرهنگی حاکم هستند.
وی افزود: مهمترین اقدام برای ارتقای آموزشوپرورش و مشارکت مردم، تقویت حس تعهد و مسئولیت در خانوادههاست؛ باید رقابت در جامعه به رقابت علمی تبدیل و از تمام ظرفیتهای فرهنگی استان استفاده شود.
استاندار خوزستان با اشاره به اینکه باید به دنبال ایجاد تحول باشیم، تصریح کرد: باید باور و اعتماد به نفس را در جامعه ایجاد کنیم تا تحول در آن حاصل شود. از سوی دیگر ایجاد انگیزه میتواند در کسب موفقیتها تأثیرگذار باشد. تجربه نشان داده که هر وقت کارها به مردم واگذار شده است موفق بودهایم.
مقتدایی با بیان اینکه باید برنامهریزی وجود داشته باشد، گفت: باید برای ارتقای کنکور انجمن خیرین آموزشی را تقویت کرد و این انجمن در تمام شهرستانها فعال شود. اقدام دیگر این است که کارها به آموزشگاههای آزاد واگذار شود و مهمتر از آن انگیزه مردم و مشارکتهای مردمی را باید افزایش داد.
وی ادامه داد: باید برای ارتقای رتبه کنکور استان کارگروه مشترکی تشکیل و از تمام امکانات استفاده شود و هر ارگان و نهاد وظیفه خود را بهدرستی انجام دهد. ایجاد ۱۲۰ پایگاه کنکور در استان باید در برنامه قرار گیرد؛ مشکلی از لحاظ اعتبارات وجود ندارد. اراده شورای آموزشوپرورش و شورای برنامهریزی استان ایجاد تحول اساسی در آموزشوپرورش است و در این خصوص توجه شده است. گامهای اصلی اکنون برداشته شده و اگر اعتبارات بهصورت کامل اختصاص پیدا کند نتایج بسیاری حاصل خواهد شد.
استاندار خوزستان با اشاره به پراکندگی توزیع امکانات در استان، گفت: باید بپذیریم که توزیع امکانات در شهرستانها بهدرستی انجام نشده است به طوریکه در برخی شهرستانها مراکز آموزشی و امکاناتی وجود دارد که فاقد متقاضی است. باید توزیع امکانات بررسی شود، اکنون در جایی انباشت دانشآموز و در جای دیگر انباشت اموال و امکانات وجود دارد.
مقتدایی با بیان اینکه باید با تلفیق امکانات ملی و استانی برنامهها را به پیش برد، عنوان کرد: در موضوع اختصاص ۲ درصد درآمد نفتی اکنون سهمی به مناطق محروم و مناطق نفتخیز داده میشود در حالیکه این ۲ درصد باید تنها به مناطق نفتخیز اختصاص یابد و مناطق ما نیز سهم مناطق محروم را دارند اما این سهم به آنها داده نمیشود.
وی اضافه کرد: باید با تطبیق امکانات موجود امکانات جدیدی خلق شود. زیبنده نیست که ۱۰۰ دانشآموز در منطقهای از استان، از سال ۵۵ بهدلیل نداشتن مدرسه از امکان تحصیل محروم شدهاند؛ باید امیدوار باشیم اما در کنار امیدواری باید برنامهریزی نیز وجود داشته باشد. سازمان مدیریت و شورای برنامهریزی بر مبنای ۴۰۰ شاخص مناطق محروم را تعریف کردهاند تا عقبماندگیها جبران شود.
استاندار خوزستان بیان کرد: سال آینده ۲ هزار میلیارد تومان اعتبارات فرهنگی برای استان در نظر گرفته شده است و قطعأ آموزشوپرورش جزو حوزههای فرهنگی است. اولویت اول ما آموزشوپرورش است. باید برنامهای منسجم داشته باشیم که تحت هر شرایطی این برنامه مخدوش نشود و طرحی داشته باشیم که مقطعی و روزمرگی در آن وجود نداشته باشد.
مقتدایی اظهار کرد: باید از نقطهای دیگر به مسائل نگاه کرد تا این گرفتاریها را که باید به حق برطرف شوند، بتوانیم رفع کنیم.