هورالعظیم وضعیت مطلوبی ندارد
عصر جنوب/ asrejonoob.ir: هوشنگ حسونی زاده معاون مطالعات پایه و طرح های جامع منابع آب سازمان آب و برق استان خوزستان در حاشیه نشست «دولت پاسخگو» که عصر شنبه ۱۱ مهرماه در اهواز برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر “تمهیدات سازمان آب و برق خوزستان برای کنترل وضعیت آب روخانه کارون از لحظه ورود تا خروج از استان” گفت: در مسیر رودخانه کارون که از ترکیب آب سد گتوند و سد دز تشکیل می شود، ۲۴ ایستگاه پایش برخط وضعیت آب از لحاظ کمی و کیفی قرار دارد.
به گزارش تابناک خوزستان، حسونی زاده افزود: این ایستگاه ها علاوه بر اندازه گیری میزان آب ورودی، میزان آلودگی و شوری موجود در آب را نشان می دهند.
معاون مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان درباره آخرین وضعیت تالاب های استان گفت: تالاب شادگان به حمدالله وضعیت خوبی دارد اما تالاب هورالعظیم به دلیل خشک کردن مناطق آبی آن برای استخراج نفت، وضعیت مطلوبی ندارد.
حسونی زاده ادامه داد: البته پس از تاکید استاندار خوزستان مبنی بر خروج شرکت نفت از تالاب هورالعظیم، وضعیت کمی بهبود یافت و قرار شد شرکت نفت برای رهاسازی آب در تالاب همکاری های لازم را انجام دهد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر “انتقال آب کارون به استان اصفهان برای تامین شرب یا کشتاورزی بوده است” گفت: انتقال آب از سالهای گذشته و تا کنون توسط سه تونل درحال انجام است اما تونل جدیدی که مورد بحث است، به گفته وزارت نیرو فقط برای تامین آب شرب استان اصفهان خواهد بود اما با توجه به حجم آب انتقالی به نظر ما اینگونه نیست.
این مقام مسئول پیش از این در اردیبهشت ماه گفته بود: با وجود شرایط نامساعد رودخانه کرخه و کاهش ۸۳ درصدی آورد این رودخانه، آمادگی داریم که آب بیشتری در تالاب هورالعظیم رهاسازی کنیم اما این مساله مشروط به ساماندهی تاسیسات و جاده هایی است که شرکت نفت احداث کرده به طوری که حتی در صورت رهاسازی آب، این جاده ها مانع آبگیری تالاب به ویژه در مخزن شماره سه هستند.
تالاب هورالعظیم یکی از مهمترین تالاب های کشور است که در غرب خوزستان و بین ایران و عراق واقع شده و یک سوم آن در خاک ایران است.
خشکسالی و برخی اقدامات و فعالیت های شرکت نفت همچون استخراج نفت در این تالاب در سال های اخیر، موجب خشک شدن نقاطی از این تالاب و تشدید پدیده گردوغبار در این استان شده است.