لطفاً انتقاد نکنید…!
عصر جنوب/ asrejonoob.ir: “نقد!!!” کلمهای که این روزها به ندرت مورد قبول واقع میشود و بسیاری از آدمهای این دیار همیشه سعی میکنند در مقابل این سه حرف قرار نگیرند. بهراستی، چرا در جامعه کنونی، نقد و انتقاد ، پذیرای چندانی نداشته؟ و شنیدن نقد چنان از تحمل برخیها خارج شده که چنین تصور میشود حتی به قیمت جانشان هم که شده «نقد» نشوند.
شاید معنای واقعی نقد توسط این افراد نادیده گرفته میشود و یا شاید هم برخی به ظاهر نقادان، آنچنان نقد و تخریب را یکی کردهاند که دیگر هیچکس گوش شنوای نقد واقعی را ندارد.
این روزها دل و دماغی برای نقد شدن وجود ندارد و به واقع، نقد شدن در ردیف بزرگترین توهینها و بیاحترامیها قرار گرفته است.
باید گفت به واقع، یکی از اساسیترین راههای پیشرفت همان نقد و نقدپذیری است اما متأسفانه این موضوع امروزهی روز، برعکس شده و افرادی که خیال پیشرفت و رسیدن به قلههای اوج را دارند، نقد را مانعی بر سر راه خود میدانند.
بهراستی چه بر سرمان آمده؟ چرا دیدگاهها در خصوص تئوریهای ثابت شده اینگونه فاحش تغییر کرده و دیگر، نقد را به معنی دلسوزی نمیدانیم بلکه نقد در چشم جامعه به عنوان پتکی بر سر دیگران محسوب میشود!
نمیخواهم از چگونگی نقد و از کلمات تکراری نقد منصفانه، نقد دلسوزانه و امثال اینها استفاده کنم چراکه همهی شما و من بر این کلمات تسلط کافی داشته و به خوبی با تعابیر آن آشنا هستیم.
هدف از این مطلب این است که به یکدیگر کمک کرده و ظرفیت پذیرش نقد در میان مسئولان خوزستان را بالا ببریم؛ چون که نقدپذیری دروازهای رو به پویایی و پیشرفت است، همان کمبودی که امروز مردم خوزستان حس میکنند.
شاید نقدناپذیری و فلسفهی شکست خورده نقد در خوزستان یکی از عوامل اصلی توسعهنیافتگی این دیار و محرومیت مردم نجیب آن بوده است.
امروز متأسفانه توانایی تحمل نقد در میان برخی مسئولان به عنوان الگوی مردم، بسیار کمرنگ شده و این امر نتیجهای جز پسرفت و عقب رفت خوزستان در طول زمان نخواهد داشت. موضوع نقد و نقدناپذیری در سراسر کشور وجود دارد اما این مسئله در استان ما گاهی به نظر میرسد به یک اپیدمی ناگوار و معضلی بر سر راه پیشرفت و توسعه تبدیل شده است.
این روزها برخی نقدناپذیری در میان بعضی مدیران و مسئولان گرفته تا برخی نمایندگان مردم در مجلس و سایر شوراها در برخی موارد به وضوح مشاهده میشود؛ افرادی که نه تنها واکنش مثبتی نسبت به نقد شدن ندارند بلکه بعضی از این افراد به همراه اطرافیان و هوادارانشان، کمر همت را برای تلافی کردن و ضربه زدن به فرد منتقد میبندند.
نقدناپذیری به آفتی در برخی شخصیتهای سیاسی استان تبدیل شده به گونهای که افرادی که رأی و نظر مردم را برای راهیابی در جمع بزرگان و کرسیهای مورد نظرشان لازم و قابل احترام می دانستند ، امروز بعضی از همان افراد، نظرات مردم را نادیده میگیرند.
باید گفت: عزیران ! این مردم همان مردمی هستند که شما با نظرشان به اینجا رسیدهاید، پس چگونه است که برخی شماها، دیگر نظر این مردم برایتان مهم نیست؟ چه شده که حالا به نظر شما این مردم غیرکارشناسانه سخن میرانند و کارها و اقدامات تخصصی را تنها شما انجام میدهید؟
و نکته دیگر اینکه باید دانست مردم و رسانهها در بسیاری از شرایط با یکدیگر هم سو و هم رأی هستند و اگر رسانهای نقدی را بر شما وارد کرده ، بدون شک این صحبت و درخواست مردم بوده، چراکه امروز رسانهها زبان گویای مردم و پل ارتباطی میان شما و جامعه هستند.
یقیناً توجه به نقد سازندهی رسانهها ، توجه به مردم و آرا آنان است و از شما و اطرافیانتان انتظار میرود واکنشهای عجولانه نسبت به نقد سازندهی رسانهها و مردم را کنار گذاشته و بدانید این نقدها و صحبتها از سر دلسوزی و با هدف پیشرفت است.
امروز بجای آنکه از ظرفیت رسانههای محلی برای آشنایی با مشکلات و خواستههای مردمی استفاده شود، متاسفانه این فضا برای شما بدون استفاده مانده. برخی شماها به جای دیدن نظرات مردم و تامل در آن ، همچنان بر طبل نقدناپذیری و بی حوصلگی میکوبید.
پذیرش نقدهای سازندهی مردم و رسانهها در کنار نفوذ و اهرم فشاری که شما در اختیار دارید بدون شک شما و جامعه خوزستان را به سوی پیشرفت سوق میدهد پس بیایید صدای رسای مردم فهیم این استان را بشنوید و هرگونه صحبت دلسوزانهای را بعضی شماها با غرض و کینه شخصی و جبههگیریهای نابجا پاسخ ندهید.